Reportage (s)Coollage

JUNI ’22 | De afgelopen weken werkte we samen met de leerlingen van Taalbrug Junior en Nova Montesorrischool Venlo. Met Taalbeeld zochten we verdieping rond de thema’s energie en bescherming. Thema’s die veeeeel meer bleken te omvatten dan aanvankelijk werd gedacht.
Los van de fantastische leeropbrengsten was stond deze samenwerking ook in het teken van onze gezamelijke expositie in Kunstencentrum Venlo. De werken van de individuele leerlingen kregen een prominente plek (en terecht!) in de Goltzius Gallerie in hartje Venlo.

Hoe dit er uit zag en hoe wij te werk gaan zie je vanaf 28:58 in deze reportage van Dwars door Limburg.

Gerelateerde blogs

Agora onderwijs.

Leraren activeren om op vanuit een creatieve invalshoek te reflecteren op het afgelopen jaar. Tintenkillers gaf een inspiratieworkshop aan de leraren van Agora Peel en Maas.

lees meer
Expo Coollage.

Ons boek is uit! Afgelopen week lanceerde we bij uitgeverij Komma ons boek Coollage – a Closer Look | De hele maand mei is de gelijknamige expo te zien in kunstencentrum Venlo.

lees meer
Start TaalBeeld op school.

MRT ’22 | Leerlingen van groep 7 en 8 van Taalbrug Junior (Venlo) zijn gestart met ons nieuwe onderdeel ‘TaalBeeld’. In dit educatieve programma kunst en cultuur geven we samen met hun docenten betekenis aan het thema op school: ‘bescherming’. Dat doet de groep met collagetechnieken; in woord, beeld, vorm en kleur. Een kleurrijke remix […]

lees meer

Crowdfunding Kunstboek Tintenkillers

Crowdfunding Kunstboek Tintenkillers