Crowdfund Coollage

DEC ’21| Het is zover! Onze wilde plannen voor een boek krijgen vorm.

We hebben je hulp nodig bij het realiseren van een kunstboek voor kinderen. ‘COOLLAGE’ wordt een fantastische publicatie met werken van 45 internationale collagekunstenaars die mondiale thema’s behandelen.

In de vorm van een zoekboek krijgt het boek een extra dimensie voor kinderen. Waarmee we kinderen samen met een ouder/verzorger of docent meer bewust en met andere ogen naar kunst willen laten kijken. .

Het samen ontdekken wordt geprikkeld in de vorm van een zoektocht. Dit met behulp van 12 fragmenten uit de werken die te vinden zijn op de bladzijde naast ieder werk. Op deze manier samen werken bekijken en bespreken is leuk, inspirerend en spraakmakend. Maar als er betekenis aan gegeven kan worden ook leerzaam. Daarover gaat dit boek.

A CLOSER LOOK

Collagekunstenaars zijn meesters in het definiëren van een boodschap en het vinden van de juiste manier om deze te creëren en delen. Dat doen ze met zelf samengestelde informatie via beelden, woorden, kleur en vorm. Aan dit boek werken artiesten uit alle continenten van de wereld mee. Van gerenommeerde Amerikaanse artiesten tot straatartiesten uit Nigeria en Jamaica.

De thema’s van de werken bieden je originele en laagdrempelige invalshoeken om samen aan de slag te gaan. Niet alleen met de inhoud van de thema’s maar ook met het zelf maken van een collage!

We willen het boek medio maart 2022 uitbrengen bij Uitgeverij Komma. Een samenwerking waarop we bijzonder trots op zijn en die zal bijdragen aan een fantastisch eindresultaat.

Het boek zal 24×30 cm worden en omvat 112 pagina’s. De cover is voorzien van platten met stansgaten in het plat die zorgen voor een gave extra dimensie.

We hebben alleen nog jouw hulp nodig om de productiekosten voor het boek te kunnen bekostigen. Wil jij ons helpen om dit bijzondere boek te realiseren? Dat kan hier! Alvast hartelijk dank.

Coollage Tintenkillers

Gerelateerde blogs

Kunstmatige Energie

Verhalen vertellen met behulp van kunst. In de TaalBeeld workshop van Tintenkillers ging Nova Montessori Venlo aan de slag met verhalen rond het thema energie.

lees meer
TaalBeeld

JAN ’22 | Collagekunst en TaalBeeld staan centraal in ons boek dat dit voorjaar verschijnt. Taalbeeld is de naam van onze methodiek, waarbij collagekunst als communicatiemiddel wordt ingezet. Alvast een tip van de sluier? Met TaalBeeld worden de thema’s en vraagstukken op school of op een werkvloer vanaf de kern aangepakt. We doen dit door […]

lees meer
IN DE MEDIA | VENLO VAN BINNEN

DEC ’21| Rob werd afgelopen week geïnterviewd voor Venlovanbinnen. Een verhaal over Hundertwasser, zijn werk als cultuurcoach, onze ontmoeting die tot Tintenkillers heeft geleid en uiteraard ook de crowdfund voor ons boek COOLLAGE – a closer look.

lees meer

Crowdfunding Kunstboek Tintenkillers

Crowdfunding Kunstboek Tintenkillers