TaalBeeld

JAN ’22 | Collagekunst en TaalBeeld staan centraal in ons boek dat dit voorjaar verschijnt. Taalbeeld is de naam van onze methodiek, waarbij collagekunst als communicatiemiddel wordt ingezet. Alvast een tip van de sluier? Met TaalBeeld worden de thema’s en vraagstukken op school of op een werkvloer vanaf de kern aangepakt. We doen dit door het stellen van verdiepingsvragen, in combinatie met verrassende opdrachten en materialen. De deelnemers worden hierbij op een laagdrempelige en veilige manier uit hun comfort-zone getrokken en onmiddellijk in hun kracht gezet. Hierbij wisselen ze informatie uit ervaringen worden gedeeld. Tintenkillers regisseert én registreert dit proces. Dit maakt een voornaam deel uit van het proces en is bepalend voor de opbrengst er van. Samen met de deelnemers wordt een vertaalslag gemaakt naar de dagelijkse praktijk op zijn of haar school of organisatie. Zodoende kunnen er gevoelens worden geuit, een boodschap origineel worden verkondigd of iets moois worden gemaakt. Dit alles met collagetechnieken. In woord, beeld, vorm en kleur. Niet het ‘creatief knutselen’ staat centraal maar het inhoudelijke proces. Taalbeeld is daarmee net zo geschikt als programma bij het introduceren van thema’s of discussies op school als voor mannen en vrouwen in maatpak met communicatievraagstukken. Daardoor kom je Tintenkillers tegen op school, bij een cultureel evenement of in een kantoorpand. In alle gevallen met een berg energie en bakken materialen met ingrediënten om jouw uitdagingen creatief aan te pakken. 

workshop beeld en taal

Gerelateerde blogs

Kunstmatige Energie

Verhalen vertellen met behulp van kunst. In de TaalBeeld workshop van Tintenkillers ging Nova Montessori Venlo aan de slag met verhalen rond het thema energie.

lees meer
IN DE MEDIA | VENLO VAN BINNEN

DEC ’21| Rob werd afgelopen week geïnterviewd voor Venlovanbinnen. Een verhaal over Hundertwasser, zijn werk als cultuurcoach, onze ontmoeting die tot Tintenkillers heeft geleid en uiteraard ook de crowdfund voor ons boek COOLLAGE – a closer look.

lees meer
Crowdfund Coollage

DEC ’21| Het is zover! Onze wilde plannen voor een boek krijgen vorm. We hebben je hulp nodig bij het realiseren van een kunstboek voor kinderen. ‘COOLLAGE’ wordt een fantastische publicatie met werken van 45 internationale collagekunstenaars die mondiale thema’s behandelen. In de vorm van een zoekboek krijgt het boek een extra dimensie voor kinderen. […]

lees meer

Crowdfunding Kunstboek Tintenkillers

Crowdfunding Kunstboek Tintenkillers