45 minuten kunst

SEP ’20| Kun je in niet meer dan 45 minuten met kinderen een thema inluiden, dit bespreekbaar maken en er ook nog eens een kunstwerk van maken? Natuurlijk! In Wansum lukt het zelfs nog om alle papiersnippers en restjes tape in recordtempo op te ruimen binnen dit tijdsbestek.

Voor Basisschool de Peddepoel in Wansum mochten we deze zonovergoten dag onze koffers op het schoolplein uitstallen om samen met alle kinderen van de school in 3 korte, intensieve sessies vorm, beeld en betekenis te geven aan het thema ‘Zorgen voor jezelf en anderen’

De opbrengst van vandaag; Een bonte verzameling van knip- en plakwerk, kreten en andere vluchtige communicatie verdeel over 8 kunstwerken die vanaf nu te bewonderen zijn in alle klassen van de Peddepoel. Kunstwerken die nog niet af zijn! Aan de kinderen en leerkracht de uitdaging om het komende jaar het kunstwerk verder vorm te geven. Actualiteiten, verdere verdieping en spontane interacties kunnen letterlijk vastgelegd worden om zo een mooi tijdsbeeld te creëren.

Wij zijn benieuwd hoe de werken er morgen, de volgende maand en volgend jaar bijstaan!

Gerelateerde blogs

Kunstmatige Energie

Verhalen vertellen met behulp van kunst. In de TaalBeeld workshop van Tintenkillers ging Nova Montessori Venlo aan de slag met verhalen rond het thema energie.

lees meer
TaalBeeld

JAN ’22 | Collagekunst en TaalBeeld staan centraal in ons boek dat dit voorjaar verschijnt. Taalbeeld is de naam van onze methodiek, waarbij collagekunst als communicatiemiddel wordt ingezet. Alvast een tip van de sluier? Met TaalBeeld worden de thema’s en vraagstukken op school of op een werkvloer vanaf de kern aangepakt. We doen dit door […]

lees meer
IN DE MEDIA | VENLO VAN BINNEN

DEC ’21| Rob werd afgelopen week geïnterviewd voor Venlovanbinnen. Een verhaal over Hundertwasser, zijn werk als cultuurcoach, onze ontmoeting die tot Tintenkillers heeft geleid en uiteraard ook de crowdfund voor ons boek COOLLAGE – a closer look.

lees meer

Crowdfunding Kunstboek Tintenkillers

Crowdfunding Kunstboek Tintenkillers