Coollage

Ons collage-kunstboek voor kinderen is uit!

In dit boek (Coollage – A Closer Look) presenteren 45 gerenommeerde collagekunstenaars uit 29 landen ieder één van hun fantastische collagekunstwerken. Op de bladzijde naast het werk staan 12 ronde fragmenten uit het betreffende werk. Lukt het je om deze details in het werk terug te vinden? 

De kunstenaars en de afbeeldingen van hun werken zijn zorgvuldig samengesteld door Tintenkillers. Bij de selectie gaat veel aandacht uit naar de manier waarop de kunstenaars maatschappelijke thema’s in hun werken presenteren. Met hun verbeeldingskracht, collagetechnieken en het gebruik van voor de hand liggende materialen zijn de makers bij uitstek in staat om mondiale onderwerpen van originele invalshoeken te voorzien. 

Coollage – A Closer Look is een méér dan inspirerend kunstboek! Het is landelijk uitgegeven door uitgeverij Komma.

Tintenkillers is Bart Heesen en Rob Benders. Beiden zetten dagelijks op onorthodoxe wijze kunst,- en cultuureducatie in als middel binnen overheidsinstanties, bedrijven en het onderwijs.

Coollage kun je nu alvast bestellen via de website van Bart >> Karakter Prints

Recente Blogs

Reportage (s)Coollage

Dwars door Limburg maakte een reportage over Taalbeeld en onze expositie in de Goltzius Gallerie

lees meer
Start TaalBeeld op school.

MRT ’22 | Leerlingen van groep 7 en 8 van Taalbrug Junior (Venlo) zijn gestart met ons nieuwe onderdeel ‘TaalBeeld’. In dit educatieve programma kunst en cultuur geven we samen met hun docenten betekenis aan het thema op school: ‘bescherming’. Dat doet de groep met collagetechnieken; in woord, beeld, vorm en kleur. Een kleurrijke remix […]

lees meer
TaalBeeld

JAN ’22 | Collagekunst en TaalBeeld staan centraal in ons boek dat dit voorjaar verschijnt. Taalbeeld is de naam van onze methodiek, waarbij collagekunst als communicatiemiddel wordt ingezet. Alvast een tip van de sluier? Met TaalBeeld worden de thema’s en vraagstukken op school of op een werkvloer vanaf de kern aangepakt. We doen dit door […]

lees meer

Crowdfunding Kunstboek Tintenkillers

Crowdfunding Kunstboek Tintenkillers